onsdag 27. mai 2015

Geocaching, en moderne skattejakt

Før vi fikk barn har min samboer og jeg vært hektet på Geocaching, en slags moderne skattejakt. Det kan sammenlignes mye med orientering, men i en svært moderne variant. Ved bruk av GPS eller app på telefonen forsøker man å finne frem til ett punkt markert på kartet. Her leter man etter store eller små bokser av ulike slag som er lagt ut av andre som driver med geocaching.
Via gps eller appen på telefon får man hint om hvor gjenstanden befinner seg. Ofte er det også historisk informasjon om stedet eller området cachen ligger i.
Nå som vår eldste har blitt eldre syns også hun det har blitt mer og mer spennende, spesielt de stedene hvor det er store bokser. I disse boksene ligger det ting som tidligere cachere har lagt igjen. For å ta med seg en ting fra boksen må man legge igjen en ny gjenstand. Vår frøken er ikke alltid helt enig i det å skulle legge fra seg noe for å få en ny ting, men det må læres det og!


Noen av punktene som er markert på kartet er oppgaver som må løses på forhånd for å komme frem til de virkelige koordinatene til cachen. Så avanserte har ikke vi blitt ennå, men ser for oss at det kommer etterhvert.

Cacher eller kæsj som det uttalles finnes overalt i hele verden, det er det som gjør det så gøy! Når vi har vært ute og reist har vi ofte tittet innom appen om det finnes noen cacher i nærheten av der vi er. Det å drive med geocaching for en ut på tur, enten det er i by, i skogen eller med båt og det er det som har gjort at vi har blitt hektet.

For å ha full tilgang til alle cachene koster det en liten sum i året, men det er mulig å laste ned en prøveversjon så man får en smakebit av hva det hele innebærer.

Last ned appen her:
http://www.geocaching.com/mobile/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar