torsdag 23. april 2015

Det er vår i parsellhagen!

Våren har virkelig kommet, forhåpentligvis kommer det ikke flere dager med underlig snøfall. Det er på tide å gjøre klar parsellhagen vår.

I Norge oppstod kolonihager allerede i 1907 og var ment for dyrkning av mat. I dag er det åpnet for å bygge små hytter som hver og en kolonieier har ansvar for. Parsellhager har ingen bebyggelse i parsellen, men hver og en har egne områder som de får dyrke innenfor, i tillegg til felles arealet.

Dessverre har vi ingen egen hage der vi bor, men sameiet har ett eget område avsatt til dyrkning. I 2013 ble området tatt i bruk og Gullhella parsellhager ble en virklighet.
Her har vår familie 3 pallekarmer hvor vi prøver å dyrke grønnsaker, jordbær og ulike urter.

I den ene kassen har vi jordbær og gressløk som er flerårig og har vært med siden vårt første år. I de to andre kassene prøver vi oss på litt forskjellig annet, men før vi kan plante i kassene våre, må kassene renskes for rester etter fjoråret. Noe av jorden byttes ut med ny gjødslet jord.



Hele familien deltar, eldstejenta er som alle andre på sin alder, elsker å grave i jord så denne delen av dyrkningen er nok hennes favoritt. Minstejenta vil svært gjerne også delta, men siden alt fortsatt skal i munn får hun holde seg på gresset.

I det fine været er det perfekt å kose seg i parsellhagen med middag etter en lang dag på jobb og i barnehagen. Her kan barna leke fritt ute samtidig som vi får spist sammen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar