onsdag 12. august 2015

Øyafestivalen er i gang!



Denne uken er det akkurat 3 år siden vi hadde med eldste jenta vår på Øyafestivalen for første gang, den gang var hun 6 måneder og elsket musikk!


Interressen for musikk har ikke falt siden da, nå er jentungen 3 1/2 år og spurte om ikke hun kunne være med på konsert snart. 

Og det skal hun!

Denne uken er det nemlig Øyafestivalen for andre året på rad i Tøyenparken. Tidligere har festivalen blitt arrangert i Middelalderparken, men pga utvidelse med togspor har festivalen måttet flytte. I fjor hadde vi akkurat fått vår yngste og det var bare far som fikk seg en dag på festival. Tidligere år har vi kombinert festivalen både med og uten barn.

Mange er negative til å ta med barna på festival og forbinder festival som ett sted med mye fyll og fest. Utover kvelden er jeg enig i at det kan fort bli mange fulle folk på området, men da har vi forlengst tatt med barna hjem.
Men det er noe i det å ha med barna på festival og konsert. Da vi fikk vår første var vi veldig enige om at vi ønsket å tilpasse det å få barn i de aktivitetene og opplevelsene som vi satte pris på før vi fikk barn. De å gå på konsert og festival er en av tingene.
Vi mener at så lenge barnas viktige grunnbehov blir dekket mat, søvn og bleie/do kan man gjøre svært mye med de som alle kan sette pris på. Jeg tror det er viktig å kunne vise og dele med barna noen av interressene foreldrene har.

På mandag var vi å byttet inn billettene våre til bånd og barna fikk se hvor festivalen skulle være. Eldstejenta var litt lei seg for at hun ikke fikk se noen konsert, men falt til ro med at det ble opptil flere konserter i dag torsdag når hun skal få være med.

Denne filmen er fra Musikkfest Oslo i fjor. Jentungen ville aller helst stå helt inntil scenen å digge, men mor syns det er bedre å være litt på avstand...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar