tirsdag 3. mars 2015

Weekendtur til Trondheim

Etter at familien ble fire fant vi nå ut av vi trengte en tur vekk fra heimen. Valget falt på Trondheim og vi fikk samtidig besøkt ett vennepar og deres sønn.

Nå med to barn på tur merket vi fort at det å ha god tid er nødvendig. Normalt ville 1 time på flyplassen være godt nok når man skal fly innenlands, men når ett barn skal ha melk, en må skiftes bleie på, vognen skal pakkes ned i sin egen koffert. Så flyr tiden fort.


GO TO GATE, kom raskt og med kjapp gange kom vi alle om bord. Fordelen med turen til Trondheim var den korte flyturen. Etter erfaring fra flyturer tidligere hadde jeg pakket en sekk med tegnesaker, ipad med tegnefilm og bok. Men ingen av barna rakk å bli utålmodige eller rastløse før vi allerede var på vei ned til landing, så sekken med aktiviteter forble uåpnet. 


På Værnes flyplass er det flere muligheter for å komme seg til sentrum. Vi valgte buss da det var det rimligste alternativet. I tillegg så er det egne bilstolseter på disse bussene. Begge jentene elsket det, da de fikk bedre utsikt ut enn om de hadde sittet normalt i setene.



Hotell bookingen vår ble gjort noe i det seneste laget, men er allikevel noe å anbefale for de som er med enn 3. Scandic Bakklandet ligger sentralt til. Flybussen stopper rett på utsiden og det er kort vei til både togstasjon og sentrum.
Vi hadde fått ett handikap rom med en babyseng og en ekstra seng i tillegg til dobbelsengen. Selv med alle disse sengene var det god plass til at minstejenta kunne krabbe rundt på gulvet.


 Fredag ble en rolig kveld med en trilletur rundt på Solsiden før vi tok turen tilbake til hotellet. Solsiden er området der gamle Trondhjems Mekaniske Verksted har holdt til. Nå er det etablert ett handlesenter i tillegg til mange spisesteder, kafeer og barer. Ett område jeg ser for meg kan være yrende av liv av sommeren.

Lørdagen hadde følget vårt lokalisert en barnekonsert på ett lokalt bibliotek i Trondheim. Mandarinsaft er to herremenn som synger og  forteller for barn. Veldig fengende.Vår eldste som normalt har problemmer med å sitte i ro, satt i ro under hele konserten.

Først når jeg ble mor har jeg blitt oppmerksom på hvor mye bra tilbud som finnes for barn på bibliotekene og kulturhusene rundt omkring i Norge. Mange har aktiviteter som konserter eller teater hver helg. Noen av disse er også gratis.

Etter konserten bestemte  vi oss for å ta med ungene ut for å leke.Vi tok bussen ned til byen. På forhånd hadde vi lastet ned appen ATP Billett som gjorde det enkelt å kjøpe billett på forhånd. Det lønner seg å gjøre dette litt før man skal ut å ta bussen da bankkort på registreres, men veldig greit å bruke etter dette.

 Det blåste en del i byen denne dagen så vi endte etterhvert på en lekeplass til en skole i byen som lå litt lunere til. Fordelen var at skolen var inngjerdet slik at ungene kunne løpe fritt uten at vi trengte å være redd for at de skal ut i veien.

Det ble etterhvert tid for middag og vi valgte Egon tårnet også kjent som Tyholttårnet. Tyholttårnet er et 124 meter høyt radio- og telekommunikasjonstårn med fantastisk utsikt, og Norges eneste roterende restaurant.
I 74 meters høyde ligger restauranten. De har ett roterende gulv slik at du i løpet av et måltid får sett utover hele byen og området rundt. Svært god utsikt og koslig når det begynner å mørkne mot kvelden.
Her anbefales det å booke bord på forhånd for å slippe å måtte stå i kø.


  På søndagen gikk vi langs elva og mot hovedbiblioteket. Flere steder i byen har det blitt satt opp arkitektur som studenter ved NTNU har hatt som prosjektoppgaver. Vi besøkte piren hvor ungene kastet småstein i vannet.

 Inne i bakgården til biblioteket har det blitt bygget en kopi av Mummihuset også av studenter fra NTNU, veldig koslig for de som kjenner det igjen fra historien og de som aldri har hørt om det før.


Så bar det hjemover til Asker. Vi hadde valgt tog for å teste ut hvordan dette ville gå med barna. Dette gikk for oss veldig fint. Vi hadde booket plass på familievognen til NSB hvor det var plass til barnevognen rett ved setene våre og i samme vogn var det ett lukket rom som de eldre barna kunne leke, se på film og lese bøker. 


Begge våre to barn sov litt underveis slik at vi voksne fikk nytet litt av den flotte naturen toget kjører gjennom. Det er også mulighet for å kjøpe mat ombord, men vi hadde prøvd å ta med litt niste til å kose oss med underveis. Dette fungerte fint.
 Turen anbefales og kan fint kombineres med barn!


Endelig tilbake til Asker:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar