mandag 20. juli 2015

Leie feriehus?

Hittil i sommer har vi allerede rukket å vært en uke i Kroatia og en i Danmark. I begge land har vi sammen med andre leid feriehus.


Bilder fra Kroatia

Jeg har aldri sett på det som en mulighet før, men når man først fikk øyenene opp og skulle lete, er det en åpenbaring på hvor mange som leier ut feriehus eller hytter.

Utvalget er enormt!

Fordelen for oss ved å leie ett slikt hus med barn er at det gjør det svært mye enklere i forhold til mat. Hos oss er far og eldstedatter noe reserverte i forhold til noe mat, så ved å lage mat selv er vi sikre på at det blir laget noe alle liker. Det betyr ikke at vi ikke kan gå ut å spise ute en dag eller to, for det gjør vi svært gjerne, men det betyr mer ro i forhold til måltidene.

Hvor skal vi spise? Hva mat serverer de? Er det noe alle liker? Er det plass til alle? Må man reservere bord?

Dette er spørsmål som fort kan få stemningen i familieidyllen til å bli noe mørkere. Da er det godt med ett feriehus hvor man kan spise hjemme og ungene ikke trenger å bli dratt ut av den gode leken de holder på med før maten er på bordet.


Bilder fra Danmark

Boltreplass er også en fordel med denne type overnatting, det blir mer plass for hele familien både inne og ute. Jeg er svært glad i å bo på hotell og nyte "luksusen", men ser fordelen med plass rundt oss.

Det er ett bredt spekter på standarden på hyttene og husene som kan leies, litt som det å bestille ett hotell.
Huset i Danmark hadde nok en noe lavere standard enn det vi hadde i Kroatia, derav også prisen, men helt ok for de behovene vi hadde. I starten av uken hadde vi en liten invasjon av maur på det ene soverommet. Vi kontaktet Novasol som vi hadde leid huset gjennom og i løpet av noen timer var en servicemann på plass og tok seg av maurene. Perfekt!

Godt å vite at responsen er rask dersom noe ikke skulle stemme ved huset man har leid. Det gir også en viss trygghet i valg av selskap.

Ved å rengjøre huset selv ved avreise kan man spare litt penger, men for oss er det virkelig verdt å bruke penger på å slippe denne delen ved avreise.
Se for deg utålmodige barn, en mann som begynner å bli stressa og reisesyk og en mor som skal prøve å holde alle fornøyde mens man skal få med seg alt av eiendeler inn i bilen, valget var enkelt:)

Selvom sommeren 2015 ennå ikke er over har neste års sommer allerede fått noen ideer, hvem vet kanskje det blir ett sommerhus;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar