torsdag 4. august 2016

Leggetid


Yngste jenta finner stadig på nye forsøk på å utsette legging.
Slike ting som smokk, tisse, bæsje, tørst, klut begynner vi å komme oss igjennom og forståelsen for at å bæsje 6 ganger før leggetid ikke fungerer lenger, har endelig kommet. Derimot det nye trikset er å plage storesøster slik at hun blir irritert og får mor eller far til å komme trampende inn på rommet i frustrasjon. Alt for å være oppe bare pyttelitt lenger. Eller å påvirke storesøstr som til normalen er svært god på å legge seg til å bli med på disse triksene med dobesøk, tørst, vondt i benet, armen, dyna er feil osv.
Dagens ide er å bruke dukken som vesla har i sengen til å lage lyd, ved å dra gummibenet sakte opp og ned på sengegavlen. Mye glede i den lille kroppen, ikke fullt så mye når mor konfiskerer dukken og den havner på karantene hylla sammen med andre leker brukt i rampestreker.


Hvor lenge dukken må ligge i karantene er uvisst, derimot en annen ting som er ganske kjent er disse krokodilletårene som tømmes ut av de små øynene, mens hun hyler vilt etter dukka si.
Da er det fint søstrene deler rom. 
Det tar ikke mange sekunder før storesøster lirer av seg noen gloser til lillesøster og krangelen er i gang. Det hele er egentlig ganske så komisk å høre på. En sur storesøster på 4 som forsøker å få lillesøster til å forstå at hun må legge seg ned å være stille for hun får ikke sove og en 2 åring som svarer tilbake med en tirade som ingen av oss helt forstår, men tonefallet er slik at vi skjønner hun ikke er videre blid.
Det hele blir stoppet ved at far går inn og klapper i hendene, nesten som en hockeykamp når dommeren blåser i fløyta for å få spillerene til å stoppe opp. Stille blir det i hvertfall, far forteller spillereglene, underveis kommer det noen små protester før de begge faller til ro. 
Nok en kamp avgjort. 1-0 til foreldrene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar