søndag 7. juni 2015

Smokkeslutt og Abra havn - sjørøverenes by


Endelig har sommeren også kommet til oss på Åsen. Vi har dratt nedover til Dyreparken og Kristiansand for en langhelg og med ett stort mål for øye. Vår eldste frøken skal levere smokkene sine. Ikke til Sabeltann for han stoler hun ikke helt på, men Langemann skal få passe smokkene hennes.


Vi har valgt å bo i Abra havn, en egen sjørøverby rett ved siden av Dyreparken. Hele byen er bygd opp i gammel sjørøverstil og tar utgangspunkt i Sabeltanns verden og historiene hans. Her får man leid leiligheter i forskjellige størrelser.

Ved inngangen henger det ett skilt:



Vi lo godt av dette når vi var her i fjor, vi ble frelst. Hele konseptet, byen, stemningen og aktivitetene rundt har truffet oss og barna svært godt. Og det er derfor vi kommer igjen.

Om morgenen kommer "Den sorte dame" inn med sjørøvere og Langemann i spissen. De synger noen sanger og underholder før de heiser flagget i midten av byen. Det er mulig å bli med sjørøverene på frokost inne i Dyreparken. Her blir det underholdning, skattejakt og god mat. Rottesuppe fra selveste Skalken, ble også servert.


Måtte le godt den ene morningen når det var på tide å stå opp for å rekke å få med seg sjørøverene. Jeg spør treåringen om hun orker å stå opp for å hilse på Langemann og får til svar; "mamma, lille Langemann må sove litt lenger" Hun snur seg vekk og drar dyna over seg...

Også på kvelden kommer sjørøverene og aktiviserer barna med leker, sang og underholdning. Rundt i byen er det oppgaver barna kan finne og løse for å få ett sjørøverbånd.

Det er ikke bare ett overnattingsted, men en totalpakke. Jeg har hørt mange si at det er fryktelig dyrt, ja det koster litt, men i leilighetene er det mulig å tilberede egen mat. På denne måten kan man spare en del utgifter på å ikke spise ute. Kjøleskap, komfyr og Micro samt dekketøy gjør dette mulig. Vi spiser de fleste frokoster i leiligheten og tar med oss lunsj til dyreparken. I tillegg spiste vi en "hjemmelaget" middag.


Det var smokkeslutt som drev oss i år, det er ikke bare treåringen dette er tungt for, men mor og far kjenner også på at dette er en avslutning på ett kapittel. 

Vår eldste har blitt stor, fryktelig stor.

Også så fort!

Inne i Dyreparken har Kaptein Sabeltann ett eget Smokkarium hvor barn kan komme å legge igjen smokkene sine, det er også mulig å sende de hit. Vi ville markere smokkeslutt med en tur for hele familien og det er treåringen som har fått bestemme hva som skal oppleves.


Nå går det mot første natt uten smokk. 

Spennende!

Hiv ohoi!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar